Pezoderm védőpajzs.

http://www.pezomed.com/hu/hirek/hogyan_mukodik_a_pezoderm_vedopajzs

PEZODERM "VÉDŐPAJZS"


A PEZODERM® VÉDŐKRÉM általános mindennapi használatra javasolt krém. Vékony rétegben egyenletesen vigye fel az érintett bőrfelületre napi 3-5 alkalommal. Figyeljünk arra, hogy szembe és nyálkahártyára ne kerüljön. Külsőleg alkalmazandó!

ÖSSZETEVŐK (INCI): Aqua, Paraffinum Liquidum, Zinc Oxide, White Petrolatum, Cera Alba, Lanolin, Sorbitan Sesquioleate, Glycerin, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Lavandula Angustifolia Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Squalane, Bisabolol, Sodium Benzoate, Linalyl Acetate, Linalool,  A PEZODERM® védőkrémnek az egyedi összetétele (INCI) teszi hatékonnyá a bőrvédő funkcióit.

HOGYAN HAT A "VÉDŐPAJZS"?


Paraffinum Liquidum Antisztatizáló szer, lágyító szer, emoliens, kenőcs alapanyag, bőrvédő hatású. a kozmetikai tisztaságú ásványi olaj a valaha talált legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyag. Ezenkívül hatásos sebgyógyító is.  
Zinc Oxide Gyulladáscsökkentő nyugtató és antioxidáns hatású bőrvédő anyag. Fizikai fényvédőként használt, kiváló UVB és UVA blokkoló  
White Petrolatum Antisztatizáló, lágyító szer. Gyulladáscsökkentő hatása van, és úgy általában segíti a bőr regenerálódását, gyógyulását. Elzáró (occlusive) hatása révén pedig kiváló hidratáló száraz bőrre  
Cera Alba - Méhviasz A mézet termelő méhek váladéka, a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencia növelőként, ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák. Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.  
Lanolin Bőrkondicionáló, emulgeáló szer. Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Glycerin Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget.  
Tocopheryl Acetate Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitaminnal is.  
Panthenol - A pantoténsavnak (B5 vitamin) az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  Vízmegkötő (humectant) és bőrpuhító (emollient) anyag. Védelmet nyújt a bőrnek, elősegíti és gyorsítja a bőr regenerációját. Összetevőinek köszönhetően pótolja a bőr zsiradékigényét  
Bisabolol - Kamillából kivonható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású. Enyhíti az égő érzést, és segíti a sebek gyógyulását is. Gyulladás gátló, gombásodás gátló és nyugtató tulajdonságokat kölcsönöz a terméknek.  
Simmondsia Chinensis Seed Oil – Jojobaolaj. Viaszos észterei nagyon hasonlítanak az emberi bőr által termelt faggyú észtereihez, így kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát. Hatékony bizonyos mikroorganizmusok (pl. staphylococcus aureus, pseudomonas aeruginosa és a candida albicans) ellen.  Érzékeny bőrűek is használhatják, az érett, száraz bőr rugalmasságát javítja. Anti-allergén, bármely bőrtípus javára válik, de használata különösen javasolt aknés bőr esetében. Jelentősnek mondható antibakteriális hatása is. Persea Gratissima Oil – Avokádóolaj  Gazdag A, E és D vitaminokban is. A benne található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez. Az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is. Az avokádó olaj táplálja a száraz, öregedő bőrt. Jó hatású az ekcéma kezelésében.  
Helianthus Annuus Seed Oil - Napraforgóolaj:  Melynek, fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak. A napraforgóolaj hatékony emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.  
Angustifolia Oil – Levendulaolaj:  A levendulaolaj hatásos fegyver lehet a gombás fertőzések elleni harcban. Erős hatást gyakorol az általános bőr- és körömfertőzésekért felelős gombákra. Egy sor gombásodást okozó baktériumtörzsre és a Candida különböző fajaira halálos. Pattanások, ráncok, Pszoriázis és egyéb gyulladások ellenszere. Gyógyítja a sebeket, vágást, égést, leégést.

ALKALMAZÁSI LEHETŐSÉGEK A MINDENNAPOKBAN.

1- HÁMSÉRÜLÉSEK, HORZSOLÁSOK ÁPOLÁSA: Sokféle kisebb hámsérülés vagy bőrirritáció létezik, amely könnyen begyulladhat, elfertőződhet. PEZODERM® VÉDŐKRÉM gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású. Elősegíti a hámosodást, a hámsejtek regenerálódását, a sejtmegújulást. Fokozza a bőr ellenállását a fertőzésekkel szemben.
2- ENYHE ÉGÉSI ÉS FAGYÁSI SÉRÜLÉSEK, ENYHE NAPÉGÉS: Kiválóan erősíti a bőr védelmi funkcióit, gyulladáscsökkentő, bőrkondicionáló hatású. Elősegíti a hámosodást, a hámsejtek regenerálódását. A természetes összetevői segítenek megnyugtatni a bőrt és elősegítik annak mihamarabbi javulását.
3- EKCÉMÁS-PATTANÁSOS BŐR ÁPOLÁSA: Kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást, így alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású. Segít a bőr védőrétegének fenntartásában.
4- IDŐSKORÚAK BŐRÉNEK ÁPOLÁSA: A bőr öregedési folyamatait sajnos nem lehet meggátolni. Az idősödő bőr sejtjei és mirigyei már nem működnek olyan aktívan. Az elvékonyodott száraz bőr kis sérülései szinte nem is láthatóak, viszont másodlagos bőrgyulladás okai lehetnek. A PEZODERM® VÉDŐKRÉM, elősegíti a hámosodást, a hámsejtek regenerálódását.
5- BABA POPSI ÁPOLÁSÁRA ÉS PELLENKÁS TERÜLET VÉDELME: Védi a pelenkával fedett bőrterületet. A csecsemők és kisgyermekek bőre speciális ápolást igényel, mert több lényeges dologban is különbözik a felnőttek bőrétől. A csecsemő- és kisdedkor egyik legproblémásabb bőrterülete a pelenkás rész. Az itt jelentkező bőrirritációs tünetek jelentős része kivédhető kellő higiéniával és megfelelő készítmény alkalmazásával. A PEZODERM® VÉDŐKRÉM védőréteget képez a bőrön, megelőzi és enyhíti a pelenka okozta irritációt, védi a széklet és vizelet irritációjával szemben. Természetes hatóanyagai enyhítik a bőr kipirosodását, segítik a regenerációt. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató hatású, segít a bőr védőrétegének fenntartásában.
A PEZODERM® VÉDŐKRÉM Magyar Termék Nagydíjas termék, 2015-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj minősítő trófeát, egy modern felfogásban megkomponált és előállított finom krémes állagú, és tetszetős csomagolású termék. Minden napi és általános használatra javasolt krém, mely nélkülözhetetlen minden háztartásban. Alkalmazható hámsérülések, horzsolások, enyhe égési és fagyási sérülések, enyhe napégés, valamint irritált és kipirosodott bőr esetén. Ápolja az ekcémás, aknés pattanásos bőrt. Védi a pelenkával fedett bőrterületet. Bőrvédő hatású felfekvések a mozgáskorlátozott időskorúak és az inkontinenciában szenvedők esetében.

Amit a pelenka által okozott bőrgyulladásról tudni érdemes. (pelenka dermatitisz)
A pelenka dermatitisz a pelenkával fedett bőr gyulladása, melyet az okoz, hogy a bőr egy területe állandóan nedves környezetben van, levegőtől elzárva. A széklet, és vizelet irritáló anyagai pedig problémákat okoznak a pelenkával fedett bőrfelületen.
A pelenka dermatitisz nem csak a csecsemőknél okoz problémát, függetlenül attól, hogy milyen gyakran cserélik a pelenkáját, probléma felmerülhet idős korban is. Az egyszer használatos pelenkák esetében a betegség kialakulásának veszélye kisebb, mert a pelenka belső része szinte szárazon marad. A pelenka dermatitisz elleni védekezés egyik kulcsfontosságú tényezője a pelenkával fedett bőr mindennapos védelme, ápolása.
A legjobb megoldás, ha megpróbáljuk megelőzni ezt a bőrgyulladást. Cserélje a pelenkát szükség szerinti gyakorisággal vizelet vagy széklet után. Alaposan tisztítsa meg a bőrfelületet, és mindig gondosan szárítsa meg! Kenje be PEZODERM VÉDŐKRÉMMEL, mely védi és erősíti a bőrt. Fontos, hogy finom állagú krémet használjon, ezt vékony rétegben vigye fel az érintett bőrfelületre, ezzel biztosítva a bőr megfelelő levegőzését.

Három érdekes, információs anyag a Pezoderm védőkrémről. A képekre kattintva töltheti le, olvashatja a PDF fileokat: 

 


A Pezoderm és Psorioderm termékek, melyek szigorú bőrgyógyászati és laboratóriumi ellenőrzésen mentek át. A termékek alkohol- parabén- és színezékmentesek, és illatanyagaik allergénmentesek. További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, a Psorioderm Laboratories Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.
Copyright © All Rights Reserved Pezomed Kft - www.pezomed.com - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak a Pezomed Kft írásos engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a www.pezomed.com weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse DR NAGY ZOLTÁN tulajdonost, ügyvezető igazgatót. Köszönjük.

0 megjegyzés: