Az érzékeny bőr több törődést kíván

http://www.pezomed.com/hu/hirek/az_erzekeny_bor_tobb_torodest_kivan_1

Mire érdemes odafigyelnünk?


Ahol csak tudjuk – főként kisbabáink, gyermekeink, de a saját kozmetikumaink megválogatásával – iktassuk ki életünkből a veszedelmes kemikáliákat. Az érzékeny bőr nagyon sok odafigyelést kíván.

Bármilyen elváltozással találkozunk, legjobb, ha bőrgyógyászhoz fordulunk, aki sokat segíthet a megfelelő készítmény kiválasztásában, de életmódbeli változtatásokkal mi is sokat tehetünk javulásunk érdekében. A bőrbetegségek közül a felnőttek körében az egyik leglátványosabb a pikkelysömör, illetve a hajas fejbőrt érintő szeborrea. Gyermekek esetében nagyon gyakori az ekcémás és atópiás elváltozások. A pikkelysömör nemtől és kortól függetlenül megjelenhet, kialakulásában genetikai és környezeti faktorok egyaránt szerepet játszanak. Bár nem gyakran, de gyermekeket is érint a pszoriázis, esetükben viszont a szeborrea és az atópiás dermatitisz a leggyakoribb bőrprobléma. Bár a pikkelysömör genetikai eredetű betegség, a tünetek megjelenését nagymértékben befolyásolják az ún. provokáló faktorok. Előfordulhat az is, hogy a megfelelően erős immunrendszer csak későn, vagy nagyon kis számú tünetet produkál.

Milyen bőrápolókat érdemes használnunk?


Bőrbetegségek esetében az egyik legfontosabb dolog a test megfelelő ápolása. A bőrpanaszok jelentősen csökkenthetők a természetes anyagokban (növényi olajok, növényi k i vonatok) gazdag krémek és testápolók által, melyek mélyen felszívódva táplálják, vitalizálják a bőrt, ásványi anyagokat, vitaminokat juttatva be annak mélyebb rétegeibe. Mindenki, de különösen a bőrproblémákkal küzdők igyekezzenek olyan készítményeket választani, melyek lehetőség szerint nem, vagy csak kis mértékben tartalmaznak olyan anyagokat, melyekre a szervezet stresszel reagál, (parabén és szteroid tartalmú készítmények).

Fontos figyelnünk a problémás bőr ápolására.


Ne feledjük, hogy a problémás bőr sok türelmet és gondos odafi gyelést igényel, a napi célzott ápolást azonban meghálálja. A gondos napi ápolás mellett érdemes fi gyelmet fordítani a stressz csökkentésére is. A stressz kategóriájába beletartozik a lelki nyomás, de stressznek nevezhetjük a szervezetet érő káros külső behatásokat is:nem megfelelő táplálkozás, környezeti ártalmak, nem megfelelő ápoló szerek használata, illetőleg azok az okok is, melyeket rossz szokásainkkal magunknak okozunk. Nem véletlen például, hogy nagyon sok pszoriázisosnak jelentősen csökkennek a tünetei, ha pozitív változás következik be életvitelében: abbahagyja a dohányzást, tudatosan figyel táplálkozására, igyekszik társkapcsolatait rendbe hozni, hobbit választ.

Figyeljünk a szalicilsav tartalomra!


Bár a pikkelysömör esetében az elhalt pikkelyek hámlasztása fontos feladat, előfordul, hogy nem használható a hámlasztó hatású szalicilsav, mert a beteg bőre érzékenyebb az átlagosnál, vagy allergiás rá. Ekcéma esetében pedig nem is mindig ajánlunk szalicilsav tartalmú készítményt, hiszen a berepedezett bőrt csípheti ez az összetevő. Az ekcémás, atópiás, illetve a gyermekek bőre többnyire szalicilsavmentes készítményt preferál.

Jó tudni!


A kisgyermekek ápolásához 5-6, felnőttként pedig naponta átlagosan tízféle kozmetikumot használunk. Egészségügyi problémákat okozhatnak – a teljesség igénye nélkül – a parabének, a színező- és illatanyagok, az alkohol, valamint az olajszármazékok. Különösen fontos odafigyelni, hogy ezektől a szerektől mentes készítményeket vásároljunk gyermekeink számára. Az ő bőrük védekező rendszere még nem elég fejlett, sokkal intenzívebben reagálhatnak az ilyen kártékony összetevőkre. Mindig a szülő felelőssége eldönteni, hogy csemetéink bőrápolásakor a jótékony növényi hatóanyagokat, vagy inkább a kártékony szintetikus anyagokat részesítik előnyben.

Hogyan érdemes kozmetikumokat választanunk?


Olyan termékeket szerezzünk be – leginkább patikából – amelyek parabénmentesek, mesterséges tartósítószereket nemtartalmaznak. Alkohol- és illatmentesek, vagy kevésbé illatosítottak és színezettek. Főleg azoknak javaslom mindezt, akik érzékeny bőrűek, illetve akik gyermekeiknek vásárolnak.

Jó tudni, hogy az érzékeny, atópiás és ekcémás, csak úgy, mint a pszoriázisos, szeborreás bőr napi természetes ápolásához olyan minőségi hazai természetes készítmények is elérhetők, melyek immár szakmai zsűri előtt is bizonyítottak. Keresse a Magyar Termék Nagydíj logóval ellátott hazai Psorioderm és Psorioderm szenzitív készítményeket a gyógyszertárakban! Psorioderm termékcsalád! További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, a Psorioderm Laboratories Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban


Ismerje meg a Parabén mentes Pezoderm termékeket. A képekre kattintva töltheti le, olvashatja a PDF fileokat:


A Pezoderm és Psorioderm termékek, melyek szigorú bőrgyógyászati és laboratóriumi ellenőrzésen mentek át. A termékek alkohol- parabén- és színezékmentesek, és illatanyagaik allergénmentesek. További hasznos információkat talál a Pezomed Kft oldalán, a Psorioderm Laboratories Kft oldalán, valamint a termékeket meg is vásárolhatja az Eventus Pharma webáruházban.

Copyright © All Rights Reserved Pezomed Kft - www.pezomed.com - Minden jog fenntartva. A weboldalon található anyagok, szerzői jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk csak a Pezomed Kft írásos engedélyével lehetséges. Amennyiben szeretné felhasználni a www.pezomed.com weboldalon lévő anyagokat, úgy keresse DR NAGY ZOLTÁN tulajdonost, ügyvezető igazgatót. Köszönjük.

DR BELEZNAY GYÖNGYIKE

Bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos, lézerterapeuta magánorvos
Derma-Art® Bőrgyógyászati Magánklinika tulajdonosa. Az Amerikai Bőrgyógyászati akadémia tagja.
Web: www.dermaart.hu, Web: www.drbeleznay.hu
E-mail: drbeleznay@dermaart.hu
4400 Nyíregyháza Dózsa György utca 60. fsz.
Telefon: +36 42 506091 Fax: +36 42 506092 Mobil: +36 30 5540848
E-mail: office@dermaart.hu


0 megjegyzés: